Met het bedrijf Cellar Master importeren wij Indiase kwaliteitswijn voor de Nederlandse markt. India, sinds kort een officieel wijnland, kent al een eeuwenoude historie van wijnbouw, maar sinds een aantal decennia wordt dit professioneel aangepakt en inmiddels wordt er ook Indiase wijn geëxporteerd. Vooralsnog veel naar curryminnend Groot-Brittannië.

Wij hebben als eerste kwaliteitswijnen van het gerenommeerde wijnhuis Zampa uit de regio Maharashtra naar Nederland gehaald: rood van syrah/cabernet sauvignon, wit van chenin blanc en rosé van syrah. De rode wijn is onlangs als eerste Indiase wijn (!) onderscheiden bij de laatste editie van the International Wine Challenge in Londen. Hieruit blijkt ook wel dat India met zijn wijnen een enorme kwaliteitssprong heeft gemaakt en nog steeds maakt.

Een ‘natuurlijk’ voordeel dat Indiase wijn kent is dat het zeer goed combineert met eten. En niet alleen met de Indiase keuken, maar ook met Europese gerechten. Verschillende sterrenkeukens over de hele wereld hebben Indiase wijn al op de kaart. Wil u Zampa eens proeven bij een mooie Indiaase of Europese dis? Mail ons en we vertellen u graag meer.

Met vineuze groeten,

Judith Smals

Cellar Master