De Indiase keuken is heel divers. Net als de Europese. Een Russisch gerecht met rode bieten gaat niet samen met een Italiaanse pasta.
Voor de Indiase keuken geldt dat ook zo.
Op de startpagina staat haast niets wat ik herken uit mijn Indiase keuken.
De mijne is de Zuid-Indiase, zo op de grens van Karnataka en Tamil Nadoe.
100% vegetarisch, dus ook geen eieren of paddenstoelen.
Een hoofdbestanddeel van de maaltijd is gekookte rijst.
Gegeten met
1.Sambhar, soort daal met groenten.
2. Rasam (saaru) soort waterige soep.
3. Een karnemelk gerecht of thayir / mosaru, een soort yoghurt.
In deze volgorde.
Daarnaast zijn er een of meer groentegerechten, een chatney of een pickle (zuurgoed)
Ook zijn er gerechten met rijst met iets anders.
Yoghurtrijst (Curd Rice), Tomatenrijst, Citroenrijst (Chitranna), Kokosrijst enz.
Verder de typische Karnataka rijstgerechten als Bisi bele baath.
Ontbijt bestaat uit rijst. Idli's (gestoomde rijst“broodjes”), Dosa's (rijstpannekoeken). Gerechten op basis van griesmeel (Upma / Upittu) zijn ook populair.
Ook zijn er veel zoete gerechten voor de verschillende feestdagen.
We kennen veel soorten payasam, soort rijstpudding.
Ik kan veel recepten geven.
Wat men in voorraad nodig heeft om (Zuid) Indiaas te koken is het volgende:
Togare (Kannada) / Tuvaram paruppu (Tamil) / Arhar ki daal (Hindi) een soort gele linzen.
Uddina bele / Ullundu / urad ki daal, soort zwarte linzen, maar zonder schil, is dus witachtig.
Koriander, komijn, koenjit (geelwortel, haldi, manjal) , gedroogde rode peper, hing (asafoetida), zwart mosterdzaad, methi (fenugriek), karibevu-soppu (in Tamil karive-pillai, Hindi kari ke patte), verse koriander, kokos.